Lesmethode

De Sound Community is opgericht in 2009 door drummer Alexander Bergmann. Bij de Sound Community hebben we een eigen visie ontwikkeld op het gebied van muziekles geven. Voor ons is het belangrijk dat een leerling enthousiast wordt van muziek maken en dat men lol heeft in het bespelen van het instrument. 

Eindeloos oefenen uit muziekboeken kan soms demotiverend zijn. Daarom ligt de nadruk bij onze methode op meespelen met muziek, ontdekken van je instrument en samenspelen in de vorm van bandjes. We proberen met deze methode de muzikaliteit van het kind en volwassene naar boven te halen.

Hoe ziet het lesprogramma er bij ons uit?

Het programma dat een leerling doorloopt, bestaat uit het meespelen van bekende  popliedjes die passen bij zijn niveau van dat moment. 

Zodra de leerling het liedje kan meespelen, wordt dit gefilmd. 

De filmpjes worden geplaatst op de Sound Community Facebook page. Deze is een besloten en alleen toegankelijk voor onze leerlingen en hun ouders. We proberen  hiermee onze muzieklessen moderner te maken. 

Jezelf terugzien terwijl je bezig bent met je instrument is leuk en motiveert. Je kan duidelijk zien wat je kan verbeteren en het is interessant om te zien hoe je mede-leerlingen de liedjes spelen.  Je leert van elkaar. 

Sound Community-video's

Als er muzieklessen gevolgd worden bij de Sound Community, kun je lid worden van de Sound Community (Drums, Guitars, Keyboards and Rocking!) , via Facebook. 

Op de Sound Community zijn filmpjes te vinden van leerlingen, die tijdens de lessen gemaakt worden. Op deze manier kunt u, uw kind of uzelf terugzien en horen. De filmpjes kunnen gedeeld worden met vrienden en familie, zodat ook zij de muziekkunsten van de leerling kunnen bewonderen. 

Mocht u geen Facebook account hebben, versturen wij de filmpjes van uw kind of uzelf per e-mail. 

Voorspeelavond

Ter afsluiting van het muziekjaar organiseren wij op een mooie locatie met podium, een voorspeelconcert voor alle leerlingen.

Het concert vindt plaats in juli (voor zowel Amsterdam als Rotterdam). Alle leerlingen spelen het mooiste liedje dat ze in het lesjaar hebben geleerd. Bandjes treden ook op (bandjes die wij gedurende het muziekjaar vormen).

Wij vinden het belangrijk dat de leerlingen meemaken hoe het is om op te treden voor publiek. Het podium-gevoel is het mooiste dat er is. Dit geven wij graag aan de leerlingen mee.

 Afgelopen jaren waren de voorspeelconcerten een groot succes (video's).  

Jaar USB-stick

Van de opgenomen filmpjes (van liedjes) die op de Sound Community page staan, wordt uiteindelijk voor iedere leerling een USB-stick gemaakt. 

Dit gebeurt meestal aan het einde van een lesjaar. Zo heeft de leerling een mooi jaaroverzicht van zijn/haar progressie. 

De kosten voor de jaar-USB zijn 10 euro per exemplaar. Nabestellen is mogelijk via info@soundcommunity.nl

Proefles aanvragen